събота, 13 декември 2008 г.

House MD Season 5



В ролята е английският актьор Хю Лоури, който получава за нея Златен Глобус, както през 2006 г,. така и през 2007 г. Сериалът си спечелва номинации за Еми през 2005 г. и 2006 г. и наградата Сателит за най-добър драматичен сериал и бла-бла-бла.  А, бе, няма как да си кривя душата (опа, забравих, че ме лишиха беззнайно от такава..), добре де, да си кривя очите. Новият сезон определено поддържа интересът на едно стабилно ниво. А и все пак - това е Хю Лоури (и не, не ми пука как било произношението на енглиш). Покрай тази сценаристка стачка и преждевременния и доста внезапно-очевидно-имаме-проблеми-със-сценария край, останах доста очарован от началото на пети сезон... само за да се разочаровам няколко серии по-късно. Даже се поинтересувах дали са сменили сценаристите, ама на шестия click ме домързя и затворих Мозилата. Та все едно, идеята е, че който е запален няма да сгреши да продължи да си гледа сезона, а тези които са изпуснали досегашните 11 серии (къде живяхте, ехоу?) няма да направят грешка ако ги изгледат наведнъж. Всъщност им завиждам. Много. Даже ако можех, щях да ги убия, да им облека кожите и с някакъв тъмен ритуал да се превърна в самите тях.. или нещо такова. По-лесният вариант е блъскане в стената до амнезия. House-zombies are attacking AAAA !!! (тук викам две минути, поне)
Като запален и неугаснал фен на Принстън Плейнсбъроу винаги свалям 720p версията, ако такава е налична. Работата е там, че ме мързи да поствам всички линкове, а и едва ли някой чете блога (so true). Та и на 350 mb-овите версии им няма нищо, та ето ги и тях :
Между другото, който още си мисли, че торентите са нелегални. Йоо, събудете се. Легални са. Според закона за авторските права всеки може да притежава по едно копие от авторски продукт, ако е единствено и само за лично ползване. Та не е като да правя зимно кино на стената на къщата и да взимам пари от дедата на Тино за билети (добра идея обаче) и едва ли някой от вас (несъществуващи фиктивни читатели) го прави. 
Сега се подсетих - защо по дяволите има толкова малко сарказъм в сезон файф, смисъл, не е като да няма, но в сезон ту е в такова натурално изобилие. Сменете сарказъм с "жени, за които в действителност можеш да се ожениш", сезон файф с "Германия" и сезон ту с "България" и метафората става по-ясна (или не?). Няма значение, надявам се Хю наистина да се откаже след този сезон, защото 15-те минути слава свършват след 5-тия сезон. А не искам ER да превземе с драматичната си мудност и огромният брой нестойностни епизоди всички сериали на същата тема. Като се замисля, това Спешно Отделение е непреходно, решили са нашето поколение да израстне и умре с него. 
Което ме подсеща, че днес от 8:00 са давали новия Dexter. Което пък ме подсеща, защо съм буден в 3:19 сутринта. Но хайде сега, Декс все пак. 
И последно - по-дяволите защо наричате сериалът 'медицинска драма' ?! Това е все едно да тагнеш Борис Солтарийски с "не-това-не-е-гейска-песен"...

Няма коментари: